Blog

Baby muts

Vandaag heb ik niet veel energie, maar begin toch met iets nieuws voor m’n etalagepop “Puk”. Eerst wil ik een jasje maken, maar blijk geen rits op voorraad te hebben. Dan maar een mutsje maken… en dan ontdek ik dat ik geen patroon heb.

De boekjes die ik ergens heb liggen kan ik nergens vinden. Elke la doe ik open en wil iemand anders de schuld geven. Ik zie ze al in de papierbak op de hoek van de straat liggen, want hier in huis kom ik ze niet tegen…

Dan maar door met plan B! Ik meet het hoofd van de pop. Via Word teken ik een mal en print het uit. Na een paar pogingen heb ik een prima model en naai eerst een testexemplaar. Daarna nog één en tenslotte na de derde heb ik de smaak te pakken.

De stof die ik voor de muts gebruik is viscose met aan de buitenkant een synthetische bloem. In de hals laat ik de stof iets doorlopen, zodat het nekje lekker warm blijft. Doordat de voering en buitenzijde geen naad heeft, kun je de muts ook binnenstebuiten dragen.

Na een klein uurtje is de muts dan klaar en niet veel later ontdek ik waar mijn boekjes liggen… natuurlijk gewoon ergens onderin de kast 🙂

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s